Presentatie op circular economy festival

Rabbingeinteriors heeft hier het ontwerp van de bibliotheek van de WUR getoond.

Duurzaam Interieur zorgt voor inspirerende
leeromgeving
Effectief en nuttig gebruik van de publieksruimte in lijn met veranderend
gebruikersgedrag betekent dat printcollecties in de
open opstelling steeds verder gereduceerd moeten worden
ten gunste van de learning space. De bibliotheek als ruimte
moet steeds meer een onlosmakelijk onderdeel zijn van de
gehele learning experience die de universiteit biedt, waarin individueel
studeren, groepswerk en sociale activiteiten in elkaar
overgaan. De publieksruimte van de Bibliotheek biedt daarin
het compartiment individueel studeren, rust, stilte en concentratie.
Door digitalisering gebruiken de studenten de bibliotheek
steeds minder voor het raadplegen en lenen van de printcollecties
en steeds vaker om er in stilte te kunnen studeren.
Vandaar dat de printcollectie plaats moesten maken voor studieplekken
zonder dat de bibliotheek de uistraling kreeg van een
studiezaal in plaats van een bibliotheek.
De universiteit hecht veel waarde aan duurzaamheid. Vandaar
dat er op basis van deze en andere uitgangspunten een nieuw
interieur moest komen.
Omdat het interieur van de bibliotheek 10 jaar oud was en
daardoor nog veel materialen goed bruikbaar waren, moest er
gekeken worden hoe dit in te passen in het nieuwe plan.
Alle meubels zijn zorgvuldig in kaart gebracht, het ontwerp is
zodanig gemaakt dat alle meubels een plek in het nieuw interieur
konden krijgen.
Omdat er veel boeken uit de bibliotheek verdwenen zijn, maar
er ook veel vaste kasten in de bibliotheek aanwezig waren
moest er een oplossing
Wageningen University en reseach heeft een mooie groene
campus, het interieur van de bibliotheek sluit hier op aan, wanneer
je door de bibliotheek kijkt zie je dat de binnen en
buitenruimte in elkaar overlopen. Waardoor de bibliotheek de
kernwaarden van de Universiteit vertegenwoordigt.
pakken.