kantoor Bibliotheek WUR

Wageningen

Het te vervangen kantoorinterieur van de bibliotheek dateerde uit 2007, deze was slechts 10 jaar oud. Door verschillende veranderingen die de bibliotheek door gemaakt heeft, zoals bijvoorbeeld digitalisering, moest er wel een nieuwe inrichting komen. In de afgelopen jaren vonden er steeds minder handelingen met boeken plaats, waardoor het personeelsbestand geslonken is en er minder werkplekken nodig waren.

De bibliotheek is zich gaan ontwikkelen als het informatiecentrum van de universiteit, dit vraagt om meer projectmatig werken. Daarom dat het belangrijk was meer overlegplekken te creeren en de medewerkers dichter bij elkaar te laten zitten om het overleg te stimuleren. Ook beschikte de bibliotheek niet over een gezamenlijke luch ruimte, die is in de huidige indeling gecreerd.

In samenspraak met de bibliotheekmedewerkers is er een interieurplan gemaakt. Er werd de voorkeur gegeven aan een frisse kleurrijke uitstraling. Ook hecht de bibliotheek veel waarde aan duurzaamheid en circulariteit, vandaar ook en vanuit de visie van rabbinge interiors dat dat een van de uitgangspunten was.

Zo is de vloerbedekking van Desso van gerecycled materiaal gemaakt, en neemt Desso de tegels ook weer terug wanneer deze versleten zijn of het interieur weer wijzigt. De kasten zijn gedeeltelijk gemaakt van Rubberwood. Dat is hout afkomstig van Rubberbomen die geen rubber meer geven. De pantry en postkamer zijn hergebruikt. Al het meubilair is hergebruikt. Voor de meubelstoffen is gekozen voor C2C materiaal.