o

over

 

Rabbingeinteriors is in 2012 opgericht door Liesbet Rabbinge. Na bij verschillende ontwerpbureau’s gewerkt te hebben, heeft zij Rabbingeinteriors opgericht. De afgelopen jaren heeft Rabbingeinteriors zich ontwikkeld tot een professioneel veelzijdig ontwerp bureau, waar uw ontwerpopgave in goede handen land.

ANALYSE

Rabbingeinteriors ontrafelt eerst de vraag. Welke behoeftes zijn er, wie zijn er betrokken en wat is er nodig. Door de vraag juist te definiëren kan een programma van eisen gevormd worden. Om een goed ontwerp te maken willen wij de gebruikers leren kennen, wat voor werk doen zij, wat hebben ze nodig, wie werkt met wie. Wij vinden dat de interieur architectuur niet op zich moet staan maar de werkzaamheden van de gebruikers moet ondersteunen.

ARCHITECTUUR

Wat is de beginsituatie waarmee we aan de slag moeten, welke ruimte wordt er gevormd of ongevormd. Wat is de historie van een gebouw, wat is de context. Doordat je als interieurarchitect te maken hebt met bestaande of te bouwen architectuur wil je deze goed in kaart brengen. Het interieurontwerp moet een verlengde zijn van het bouwkundig ontwerp.

 

‘Als kind wilde ik al uitvinder worden, zodoende was het kiezen van een ontwerpopleiding een logische stap.’

Liesbet Rabbinge

smeltkroes

CIRCULARITEIT

Omdat een zakelijk interieur gemiddeld slechts 7 jaar mee gaat, is het zaak al bij de vraag na te denken over de fase erna. Rabbingeinteriors heeft zich verdiept in circulaire interieur architectuur en al verschillende ontwerpen volgens deze methode opgeleverd: circular design. In samenwerking met Optimal Planet hebben wij een toetsingskader ontwikkeld waarmee de duurzaamheid van een interieur gemeten kan worden. Dit kan in de verschillende ontwerpfases gedaan worden. Ook geeft Liesbet Rabbinge vaker lezingen over duurzaamheid, zo heeft zij gesproken op het duurzaamheidsfestival circular economy.

CREATIVITEIT

Denken buiten de gebaande paden vinden wij normaal. Wij vinden vaker een onverwachte oplossing. Door fantasie te gebruiken, maar ook kennis te hebben van de mogelijkheden van materiaal gebruik en productie kan er geïnnoveerd worden.

PORTFOLIO

Wij werken aan verschillende opdrachten, voor zakelijke klanten. Wij pakken zowel kleine als grote projecten aan. Wij werken voornamelijk aan kantoor interieurs, maar zijn een professioneel veelzijdig ontwerp bureau en kunnen ook voor een winkel, een school of een gezondheidscentrum een passend ontwerp maken.

voorloper iphone

voorloper smarthpone

circulaire economie