Carstens

Het Victoria hotel dateert uit 1890 en is een van de oudste hotels in Nederland. Toen het hotel gebouwd werd, en daarvoor verschillende huizen gesloopt moesten worden, was er een eigenzinnige familie die weerstand bood en hun pand niet wilde verkopen. Dit was de familie Carstens.

Het nieuwe restaurant van sterren chef Mike Kuipers heeft dezelfde benaming. Carstens is het restaurant van het Victoria hotel met een totaal eigen karakter. Mike Kuipers serveert een originele Hollandse keuken. Dit restaurant moest binnen het hotel ook een eigen specifiek interieur krijgen.

Samen met Lieze van Zonneveld is een interieur gecreëerd die bij het concept van Carstens paste. Het bestaande restaurant was chique en sfeervol maar deed oosters dan Nederlands aan. De indeling was vooral gericht op het ontbijt moment met heel veel tafels gericht op een efficiënte doorstroom.

Omdat het ontbijt nog steeds in Cartens plaats moet vinden is er voor een flexibele opstelling gekozen. Waarbij je tijdens het ontbijt makkelijk door kunt lopen naar het buffet, maar tijdens de a la carte lunch en diner op een andere manier het restaurant binnen geleid wordt, waardoor de sfeer bij binnenkomst direct anders aandoet.  Ook zijn er verschillende gezellige hoekjes gecreëerd, zoals een lounge hoek, zijn er hoge en lage zitjes, wordt het restaurant opgebroken door een centraal kunstwerk en zijn er tafels in wisselende vormen.

Om de sfeer van het menu door te voeren zijn er op maat gemaakte houten kasten met hierop grafische uitingen, wordt er veel gebruik gemaakt van planten, kussentjes, zachte materialen en andere decoratie items.

Rabbingeinteriors is betrokken geweest bij het ontwerp, de technische uitwerking en de uitvoering.

Het interieur van Carstens is genomineerd voor de beste restyling bij de entree awards 2019.

Rabbinge interiors kan ook uw horeca interieur ontwerpen neem daarvoor contact op.